میلگرد حرارتی چیست | صفر تا صد کارکردهای آن در ساختمان سازی

میلگرد حرارتی | قیمت میلگرد مشهد

میلگرد حرارتی چیست؟ کاربرد و نحوه عملکرد آن چگونه است؟ روش‌های جایگزین آن چیست؟ ممکن است شما در زمینه کسب و کار خود مجبور به استفاده از مصالح شوید. به منظور ساخت و یا بازسازی یک ساختمان از ابزار و مصالحی استفاده می‌شود که یکی از آن‌ها میلگرد حرارتی است. در ساخت پروژه‌های مقاوم سازی استفاده از بتن و میلگردهای آهنی اهمیت زیادی دارد که به واسطه اثرات استحکام بخشی، استفاده از آن‌ها در ساختمان سازی متداول‌تر از دیگر مصالح است.

در این مطلب از سایت آهن آلات قربان نیا قصد داریم به صورت تخصصی به همه این سوالات پاسخ دهیم و نشان دهیم که منظور از میلگرد حرارتی چیست؟

مطالعه بیشتر: اعلام قیمت لحظه ای قیمت میلگرد

مقدمه

کاربرد انواع میلگرد در مشهد

مهندسین ساختمان در جهت مقاوم سازی ساختمان‌ها و بالابردن مقاومت ساختمان استفاده از میلگردها را پیشنهاد می‌دهند. میلگردها انواع مختلفی داشته و نحوه نصب و قراردادن آن‌ها در ساختمان متفاوت است. یکی از انواع میلگردها، میلگرد حرارتی است که نسبت به میلگرد معمولی از ویژگی‌های بهتری برخوردار است. استفاده از این نوع میلگردها سبب می‌شود مقاوم سازی سازه‌های بتنی بیشتر شود و از رخ دادن پیامدهای احتمالی و بروز خطرات جلوگیری شود.

میلگرد حرارتی چیست؟

بتن‌ها به مرور زمان در اثر افت و حرارت دچار تنش‌ها و ترک‌هایی می‌شود و برای جلوگیری از این تنش‌ها از میلگرد حرارتی استفاده می‌شود. این نوع میلگرد از انبساط و انقباض بتن و از به وجود آمدن ترک‌ها جلوگیری کرده و سبب کاهش عرض ترک‌ها می‌شود.

کاربرد میلگرد حرارتی در بخش‌های مختلف ساختمان

نقش میلگرد در صنعت ساختمان سازیسقف تیرچه بلوک: میلگردهای حرارتی در این نوع سقف‌ها مکمل میلگردهای اصلی هستند.

سقف عرشه فولادی: ساختمان عرشه فولادی از اسکلت فلزی ساخته شده است. هنگامی که گل میخ‌ها نصب شدند؛ میلگرد حرارتی به شکل شبکه مش آرماتوربندی می‌شود.

سقف اسکلت بتنی: در سقف‌های اسکلت بتنی هنگامی که ورق‌های فولادی قرار داده شدند میلگردهای حرارتی نصب می‌شوند. این میلگردها حرارت را در کل سقف تقسیم و تنظیم می‌کنند.

سقف کرومیت: در این نوع سقف میلگردهای حرارتی قبل از بتن ریزی، به تیرچه‌ها با جوش سرد متصل می‌شود.

دیوار حائل: این نوع میلگردها در دیوارهای حائل بتنی در جهت کاهش حرارت باید به صورت عمودی و افقی به کار گرفته شوند. میلگردهای حرارتی 25 درصد از دیوار حائل را تشکیل می‌دهند.

دالها: استفاده از میلگرد حرارتی در ساختمان‌های دال بتنی یک طرفه موجب استحکام ساختمان می‌شود. زمان اصلی اجرای این نوع میلگردها در سقف سازی دقیقا بعد از اجرای عملیات بتن ریزی است.

نقش میلگرد حرارتی در ساختمان

کاربرد میلگرد در مقاوم سازی بتنهمان طور که می‌دانیم بتن‌ها در حالی که از استحکام بالایی برخوردار هستند می‌توانند بسیار شکننده هم باشند. هر گونه وارد شدن تنشی به بتن ممکن است سبب شکستن و ترک خوردن آن شود. در این مواقع استفاده از میلگردها سبب می‌شود بتن‌ها حالت کشسانی پیدا کنند که در نتیجه استحکام آن به راحتی از بین نرود. نقش میلگرد حرارتی در ساختمان این است که میلگردها با بتن درگیر شوند و از انبساط و انقباض بیش از حد جلوگیری کنند. بنابراین مهندسان برای جلوگیری از ایجاد ترک در بتن سقف بعد از بتن ریزی از میلگردهای حرارتی استفاده می‌کنند. کاربرد این میلگردها مقاومت در برابر تنش‌هایی از جمله حرارت، جمع شدگی بتن و باربری می‌باشد.

بعضی از افراد تصور می‌کنند نقش میلگردهای حرارتی جلوگیری از آتش سوزی یا ایجاد مقاومت کششی، فشاری، پیچشی و خمشی است در حالیکه این نوع تصور اشتباه و غلط است. به طور کلی نقش این نوع میلگردها جلوگیری از ترک خوردن بتن پوششی سقف تیرچه بلوک است.

نحوه عملکرد میلگرد حرارتی

میلگرد حرارتی در هنگام ساختمان سازی به صورت چپ و راست بر روی سقف (محل قرارگیری دقیق آن یک سوم بالای ضخامت دال بتنی) قرار داده می‌شود و هنگامی که بتن با افت حرارت مواجه می‌شود از ترک خوردن آن جلوگیری می‌کند. تنها نکته‌ای که باید در نظر گرفت این است که هنگام بتن ریزی با عبور و مرور کارگران میلگردها در سقف فرو رفته و دیگر اثری نخواهد داشت که راه حل این کار استفاده از شبکه‌های مش است.

ضرورت استفاده از میلگرد حرارتی

بتن‌ها به مرور زمان تمایل زیادی به ترک خوردن و انبساط و انقباض دارند. ایجاد ترک در بتن در هنگام وقوع زلزله بسیار خطرناک و خسارت بار است. مهندسان برای جلوگیری از وقوع چنین رخ دادهایی میلگرد حرارتی را پیشنهاد می‌دهند و عدم استفاده از این نوع میلگردها سبب گسیختگی سقف شده و در هنگام وقوع زلزله سقف ساختمان متلاشی خواهد شد. بنابراین استفاده از این میلگردها از از بالا رفتن حرارت بتن و ترک خوردن آن جلوگیری می‌شود.

روش‌های جایگزین میلگرد حرارتی

کاربرد میلگرد در ساختمان سازیدر ساختمان سازی الیاف فلزی می‌توانند نقش میلگرد حرارتی را ایفا کنند و از ترک خوردن و انقباض و انبساط بتن جلوگیری کنند. برخی از مهندسان استفاده از میلگردهای حرارتی را پیشنهاد نمی‌کنند و برای آن‌ها جایگزین‌هایی را ارائه داده‌اند از جمله:

  • استفاده از بتن الیافی که الیاف‌ها نقش میلگردهای حرارتی را دارند و از ترک خوردن بتن و ایجاد حالت کششی به بتن خشک و غیر منعطف جلوگیری می‌کند.
  • استفاده از روان کننده در عملیات ساخت و ساز با ایجاد کشش نسبی در بتن غیر منعطف موجب کم شدن ترک‌ها می‌شود.
  • کمتر کردن آب نسبت به سیمان سبب افزایش روانی بتن می‌شود.

سخن آخر

برای کاهش پیامدهای ناشی از تغییرات دمایی روی بتن از میلگردهای حرارتی استفاده می‌شود. هنگامی که انقباض بتن رخ می‌دهد در واقع پدیده جمع شدگی اتفاق می‌افتد. انقباض بتن به دلیل کاهش رطوبت بتن است که در نتیجه فضای بین ذرات بتن خالی می‌شود به همین علت استفاده از میلگردهای حرارتی در جهت جلوگیری از پدیده جمع شدگی ضروری است. در آیین نامه‌های تدوین شده درباره ساخت و ساز به کاربردن این نوع میلگردها امری ضروری ذکر شده است. چرا که تلفات مالی و جانی را به میزان قابل توجه کاهش می‌دهد.

آهن‌ آلات قربان نیا مجموعه‌ای فعال در زمینه خرید و فروش انواع پروفیل‌ و آهن‌آلات در مشهد است. با خرید از این مجموعه می‌توانید بدون واسطه و مستقیم از گروه کارخانه‌جات صنعتی شکفته مشهد خرید نمایید. در این میان توصیه ما به شما خریداران گرامی، دریافت مشاوره در این زمینه می‌باشد. برای کسب اطلاع از آخرین قیمت‌های آهن در مشهد می‌توانید با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.

در پایان لازم به ذکر است که این مقاله توسط کارشناسان آژانس دیجیتال مارکتینگ اتود تهیه شده است. این مجموعه انواع خدمات تولید محتوا، سئو و بهینه سازی سایت و طراحی سایت مشهد را ارائه می کند. برای آشنایی بیشتر با خدمات طراحی سایت مشهد اینجا کلیک کنید.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!

09151591497