انواع نبشی | آهن آلات قربان نیا

انواع نبشی

پروفیل انواع بسیاری را شامل می شود که نبشی ها یکی از مدل های آن است. پروفیل ها هر یک کاربرد خاصی در صنعت دارند که به اقتضای نیاز، آن ها را طراحی کرده اند. از همین رو مشخص می شود که نبشی ها نیز به همین صورت تولید می شنود. نبشی ها نیز بسته به کاربردشان، با یکدیگر تفاوت دارند. با شناسایی ویژگی هر کدام از انواع نبشی ، استفاده از آنها به درستی صورت خواهد گرفت. در این مقاله به بررسی انواع نبشی و تفاوت نبشی با سپری خواهیم پرداخت.

بازرگانی آهن آلات قربان نیا ارائه دهنده قیمت به روز آهن درمشهد و به عنوان فروشنده دست اول محصولات و مقاطع فولادی گروه صنعتی شکفته مشهد، آماده همکاری با همه متقاضیان ناودانی و نبشی شکفته مشهد می باشد. برای کسب اطلاع از قیمت دقیق آهن آلات در مشهد می توانید بر روی لینک زیر کلیک کنید.

قیمت روز آهن آلات در مشهد

مقدمه

برای آشنایی با انواع نبشی می توانیم به این تعریف توجه کنیم که یکی از انواع پروفیل که سطح مقطع آنها عمود بر هم است. نبشی ها بسته به کاربرد آن به اشکال مختلفی تولید و استفاده می شوند. انواع نبشی را می توان به گروه های مختلفی دسته بندی کرد. این دسته بندی ها می توانند از نظر ظاهری و اندازه یا از جهت نوع ساخت و تولید آنها باشد. نبشی ها به دلیل کاربرد های فراوانی که در صنعت ایفا می کنند از متریال های متفاوتی نیز تولید می شوند. نبشی ها در بازار به صورت فولادی، آلومینیومی، پی وی سی، استیل، چوبی و انواع دیگر قابل خرید است.

دسته بندی های معمول برای انواع نبشی ها سه دسته کلی را شامل می شوند.

  • شکل ظاهری و اندازه بال ها
  • جنس و متریال
  • نوع ساخت

در انتها نیز به تفاوت نبشی با سپری خواهیم پرداخت تا کاربرد دقیق تر نبشی در اینجا کاملا روشن شود.

شکل ظاهری و اندازه بال ها انواع نبشی

نبشی ها از نظر ظاهری به دو شکل L و V ساخته و هر یک کاربرد های متفاوتی را شامل می شوند. که به اختصار نیز به همین حروف نشان داده می شوند. نبشی ها در ابعاد گوناگونی تولید می شوند که پرکاربرد ترین آنها به اندازه های ۴، ۵ و ۶ است. البته این ابعاد برای نبشی ها از نوع بال مساوی است. بدین صورت که هر دو بال نبشی با یکدیگر برابر و به اندازه ۴ سانتی متر است. در نبشی های بال نامساوی این تفاوت وجود دارد که اندازه یکی از بال ها بیشتر از بال دیگر است. به طور مثال در اندازه های ۶*۴ یا ۸*۴ که این اندازه بسته به کاربرد نبشی قابل تغییر است.

طول اندازه نبشی های عرضه شده در بازار ۶ و ۱۲ متری است. به دلیل جنس نبشی، در زمان استفاده در پروژه ها آنها را به اندازه های دلخواه در می آورند. و از قطعه های باقی مانده و خرد شده به عنوان نبشی لقمه یاد می شود. کاربرد انواع نبشی لقمه به طور معمول برای سازه های آسانسور به کار می رود اما موارد استفاده دیگری را نیز شامل می شوند.

اندازه بال های نبشی | آهن آلات قربان نیا

جنس و متریال انواع نبشی

نبشی ها به دلیل ساختارشان کاربرد های فراوانی در زمینه های مختلف را شامل می شوند. از آنها در ساختمان ها و پروژه های عمرانی گرفته تا ساخت مبلمان استفاده می شود. باید روشن باشد که همین موارد بیشمار استفاده دلیل آن شده تا نبشی ها را از متریال های مختلفی بسازند. اما پرکاربرد ترین آنها نبشی آهنی از میان انواع نبشی ها است. نقش اصلی که نبشی در سازه ها و دیگر موارد ایفا می کنند، به عنوان متصل کننده و نگه دارنده است. به طور مثال از نبشی به اندازه ۵۰*۱۵۰ در اتصالات فلزی پل ها به ستون ها، تیر آهن به بیم ها و ساخت خرپا استفاده می شود.

نبشی ها عمومآ در سازه به صورت پنهان و زیر کار به کار می روند اما در مواردی نیز از آنها بر روی کار نیز بهره می گیرند به صورتی که قابل مشاهده هستند. کاربرد اصلی آنها اتصال دو قطعه فلزی به یکدیگر است. نبشی ها نقش مقاومتی را ایفا می کنند و تامین کننده امنیت و مقاومت سازه هستند.

نوع ساخت انواع نبشی

نبشی ها به دو صورت نبشی پرسی و نبشی فابریک قابل تولید است. نبشی پرسی بدین گونه تولید می شود که ورقه های فولادی به اندازه های استاندارد در آمده و با استفاده از دستگاه های قالب خمیده می شوند. اما در انواع نبشی های فابریک، از ابتدا در کارخانه های تولیدی به صورت نورد گرم مستقیم از شمش تولید شده است. مقاومت هر کدام از این دو نوع تفاوتی با یکدیگر ندارد و قیمت نیز بر اساس وزن و اندازه آنها است.

وزن نبشی ها بسته به اندازه بال ها و ضخامت نبشی متغیر است. از نبشی های سنگین بیشتر در اتصالات سازه های عظیم بهره می گیرند تا از مقاومت بیشتری برخوردار شود. به طور مثال انواع نبشی هایی که برای چهارچوب ها استفاده می شوند معمولآ وزن کم تری دارند. به صورت تخصصی مهندسان مقاومت نبشی ها را در سازه با استفاده از فرمول های موجود اندازه گیری می کنند. نوع مورد نیاز نبشی در پروژه را مشخص و از آن استفاده می کنند.

نبشی پرسی و نبشی فابریک | آهن آلات قربان نیا

تفاوت نبشی و سپری

با اینکه شباهت های فراوانی در به کارگیری انواع نبشی و سپری وجود دارد، اما مشخص کردن استفاده دقیق از هر کدام کمک شایانی به صنعت گران خواهد کرد. شیوه تولید هر دو به صورت یکسان است. به روش پرسی و فابریک قابل خریداری است. ابعاد سپری به طور معمول مشخص است و تفاوتی با یکدیگر ندارند. از بعد ظاهری تفاوت نبشی و سپری در این است که نبشی به صورت L و V است ولی سپری به شکل T ساخته می شود. کاربرد هر دو در اتصالات است ولی به دلیل شکل آنها، سپری برای اتصالاتی به کار می رود که از دو وجه به یکدیگر وصل می شوند و معمولآ در وسط سازه های و مکان های اتصال قرار می گیرد. و انواع نبشی به دلیل شکل از آنها در اتصالاتی که گوشه کار است استفاده می شود.

مقاومت سپری ها نسبت به انواع نبشی بیشتر بوده و خمش پذیری کم تری دارد. به طور مثال در مواردی که نیاز به پایه قوی تر است از سپری استفاده می کنند. دلیل آن هم مقاومت بیشتر آن است. سپری ها را در مواردی چون اسکلت گلخانه ها، اتصال پل به ستون، درب و پنجره و نماهای شیشه ای استفاده می کنند. در مواردی که سپری ها قابل مشاهده هستند و در روی کار به کار رفته است. آنها را صیقل می دهند تا از نظر زیبایی به کل سازه کمک کند.

تفاوت نبشی و سپری | آهن آلات قربان نیا

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی انواع نبشی ها از نظر شکل ظاهری و اندازه بال ها، جنس و متریال و نوع ساخت پرداخته شد و در ادامه به بررسی تفاوت نبشی و سپری اشاره شد. شما برای کسب اطلاع از قیمت دقیق نبشی شکفته مشهد، می توانید با کارشناسان فروش مجموعه آهن آلات قربان نیا تماس حاصل فرمایید. در پایان لازم به ذکر است که این مقاله توسط گروه سئو سایت مشهد آژانس دیجیتال مارکتینگ اتود تهیه شده، امیدواریم مفید واقع شده باشد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!

09151591497