معرفی انواع قوطی| کاربردها و راهنمای انتخاب در صنایع مختلف

انواع قوطی

همگی ما انواع قوطی ها در زندگی روزمره خود بارها دیده ایم. از ساخت نیمکت ها گرفته تا کمان‌ های فلزی برای درب و پنجره ‌های خانه، نرده‌ های پیاده‌ رو و… پروفیل ‌ها مجموعه‌ای از قطعات فلزی هستند که به شکل مربع و مستطیل ساخته می ‌شوند.

از مقاطع کوچک پروفیل ‌ها برای ایجاد نرده‌ های فلزی، درب و پنجره‌ها، راه‌پله ‌ها، نرده‌ کشی دیوارهای کارخانه ‌ها، پیاده‌روها و موارد مشابه استفاده می‌ شود، در حالی که مقاطع بزرگ، که به عنوان ستون ‌ها نیز شناخته می ‌شوند، معمولاً در ساختارهای ستونی و اسکلت فلزی برای تقویت سازه ‌ها به کار می ‌روند.

در این مطلب از مشهد آهن درباره انواع قوطی، کاربرد آن ها و… پرداخته ایم. برای دانشتن جزئیات بیشتر در ادامه همراه ما باشید.

مطالعه بیشتر: پروفیل چیست | آشنایی با مورد از پرکاربردترین آنها در صنایع کشور

قوطی پروفایل چیست؟ 

قوطی پروفایلقبل از اینکه به معرفی انواع قوطی بپردازیم برای درک بهتر و داشتن پیش زمینه ابتدا قوطی پروفایل را تعریف کرده ایم که چیست و چرا اهمیت دارد. قوطی پروفیل‌ مقاطع فولادی مهمی هستند که علاوه بر ساختمان سازی در صنایع مختلف هم کاربرد دارند. از ویژگی های مهم آن ها می توان به جوش‌پذیری آسان، کیفیت بالا، تنوع در اشکال و ابعاد، قابلیت شکل ‌پذیری و تنظیم و همچنین فرم ‌پذیری بالای آن ها اشاره کرد.

مرسوم است که قوطی ‌های فلزی با استفاده از روش نورد سرد تولید و ساخته می‌ شوند. در این فرآیند، ابتدا ورق ‌ها با استفاده از قیچی به نوارهای نازک تر تقسیم می‌شوند و سپس به دستگاه فرمینگ منتقل می‌ شوند. در مرحله بعد، با عبور از غلتک‌های سایزینگ، شکل نهایی قوطی‌ها به خود می‌گیرد.

به طور کلی، پروفیل ‌ها با معیارهای مختلفی دسته ‌بندی می ‌شوند و این معیارها شامل موارد زیر می‌ شود:

  • کاربرد
  • شکل ظاهری
  • روش تولید
  • وزن
  • جنس

در صورتی که این محصولات دارای یک سطح مقطع بسته و شکل‌هندسی باشند، معمولاً به آن ها به عنوان “قوطی” یا به عبارت اصطلاحی که در بازار متداول است، “قوطی پروفیل” گفته می ‌شود. یک نکته مهم در اینجا این است که قوطی پروفیل ‌ها به طور عمومی از جنس ‌های متنوعی مانند فولاد، آلومینیوم و کامپوزیت ساخته می‌ شوند که در ادامه به بررسی هرکدام از این جنس‌ها خواهیم پرداخت.

انواع قوطی از نظر جنس 

انواع قوطی از نظر جنس 
قوطی ها بر اساس نوع کاربرد و سطح استحکام از متریال و آلیاژهای مختلفی ساخته می ‌شوند. در ادامه به معرفی انواع قوطی بر اساس جنس این محصولات پرداخته ایم.

مطالعه بیشتر: بررسی انواع پروفیل ها و آشنایی با کاربردهای آنها

1- قوطی پروفیل فولادی یا آهنی 

قوطی فولادی از ورق ‌های فولادی تولید می ‌شوند. هر نوع ورق فولادی به دلیل ترکیبات آلیاژی مختلف ویژگی‌ منحصر به فردی دارد. به طور معمول، پروفیل‌ های فولادی از ورق ‌های فولادی با مشخصه ST37 ساخته می‌ شوند.

انواع قوطی پروفایل فولاد کربنی که در ساختمان ‌سازی به کار می ‌روند، عمدتاً دارای ضخامت 2 تا 5 میلی‌ متر هستند و اکثراً برای استفاده در نمای ساختمان یا ساخت در و پنجره‌ها به کار می ‌روند. در عین حال، پروفیل‌ های فولاد کربنی تا سایز 400 میلی ‌متری نیز در صنایع متنوعی به کار می ‌روند. این صنایع شامل پل‌سازی، صنایع نظامی و تولید دستگاه‌های صنعتی می‌شوند. از دیگر کاربردهای پروفیل فولاد کربنی، ساخت لوازم خانگی است. علاوه بر این، در ساخت اگزوز و مبلمان، کاربرد گسترده ‌ای دارد.

2- قوطی پروفیل کامپوزیت 

کامپوزیت، یک ترکیب موادی از پایه‌های فلزی، پلیمری و سرامیکی است. این محصولات دارای مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی و اکسیداسیون هستند. ویژگی‌هایی چون وزن سبک، استحکام بخشی، انعطاف‌پذیری و قابلیت استفاده در مهار ساختمان از مزایای این قوطی‌ها در پروژه‌های ساختمانی هستند.

3-قوطی پروفیل آلومینیوم 

قوطی پروفیل آلومینیوم 

 

این محصولات از آلومینیوم تولید می‌ شوند و دارای ویژگی ‌هایی چون رنگ سفید، ظاهر زیبا و درخشنده هستند. دلیل اصلی استفاده از آلومینیوم در تولید این محصولات، مقاومت بسیار بالای این فلز در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی است. محصولات آلومینیومی معمولاً در ساخت نمای ساختمان، درب و پنجره، و همچنین در تولید لوازم خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ویژگی ‌های مهمی که پروفیل ‌های آلومینیوم را متمایز می ‌کنند، شامل مقاومت در برابر زنگ ‌زدگی، انعطاف‌پذیری و تحمل فشار بالا می‌شوند. این نوع پروفیل‌ها از انواع قوطی به طور چشمگیری وزن کمتری نسبت به پروفیل‌های دیگر دارند.

4-پروفیل گالوانیزه 

ورق‌ ها و محصولاتی که گالوانیزه می ‌شوند، به منظور افزایش مقاومت، استحکام و افزایش طول عمر، با یک لایه نازک از روی پوشانده می ‌شوند. این لایه اضافی باعث می‌ شود که محصول گالوانیزه شده دارای مقاومت فوق‌العاده در برابر خوردگی و زنگ ‌زدگی باشد.

یکی دیگر از انواع قوطی، پروفیل گالوانیزه است که از ورق فولاد کربنی ساخته می ‌شود، اما سطح این نوع پروفیل با یک لایه روی پوشش داده شده است. کاربرد اصلی پروفیل گالوانیزه، معمولاً در ساخت درب و پنجره‌هاست. این نوع پروفیل به طور عمومی در مکان ‌هایی استفاده می‌شود که خطر زنگ ‌زدگی بالا باشد.

5-پروفیل استیل 

یکی دیگر از انوع قوطی پروفایل است که از استیل یا فولاد ضد زنگ ساخته می ‌شود. گریدهای فولاد ضد زنگ 304، 316 و 201 در ساخت پروفیل استیل به کار می‌ روند و باعث می ‌شوند که پروفیل استیل به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی، در صنایعی از جمله صنعت غذایی، دارویی و شیمیایی مناسب باشد.

6-پروفیل کامپوزیت 

پروفیل‌های کامپوزیت از انواع قوطی ها هستند که از ترکیب مواد اصلی از جمله فلز، سرامیک و پلیمر تشکیل شده‌اند. این پروفیل‌ها دارای ویژگی‌هایی چون سبک‌وزن بودن و مقاومت در برابر رطوبت و زمین‌لرزه هستند. این خصوصیات باعث می‌شوند که پروفیل‌های کامپوزیت در مناطق با رطوبت بالا یا در مناطق زلزله‌خیز جایگاه ویژه‌ای داشته باشند.

مطالعه بیشتر: به روز رسانی قیمت پروفیل قوطی در مشهد

انتخاب انواع قوطی پروفیل در صنایع مختلف 

انواع قوطی پروفیل در صنایع مختلف 
برای استفاده از انواع قوطی پروفیل در سازه ‌های بتنی، محدودیت خاصی وجود ندارد؛ اما باید به این موضوع دقت کرد که اجزای بتن از یکدیگر جدا نشده و قابل نفوذ به قسمت ‌های دیگر سازه باشد.

اگر قالب، شکل مشخص و معینی داشته باشد، در تراکم بتن ممکن است مشکلاتی به وجود آید؛ به همین دلیل برای مقاطع بتنی از اشکال ساده مانند مربع، مستطیل، یا دایره‌ای استفاده معمولی می‌شود. به طور عمومی، در ساختن ستون‌ های پل ‌ها و یا حتی ساختمان‌ های مدرن، از مقاطع با شکل دایره‌ای استفاده می ‌شود.

و در آخر…

در این مقاله، به معرفی انواع قوطی پروفیل پرداختیم. همان‌طور که ذکر شد، فولاد کربنی، گالوانیزه، استیل، آلومینیومی و کامپوزیت از متداول‌ترین جنس‌های قوطی پروفیل هستند که هر یک کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف دارند. انتخاب پروفیل گالوانیزه برای مکان‌هایی مناسب است که احتمال خوردگی در آن‌ها زیاد است، به خصوص در مناطق مرطوب. اگر سوالی دارید می توانید با کارشناسان ما در مشهد آهن تماس بگیرید.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!

09151591497