پروفیل چیست | آشنایی با 5 مورد از انواع کاربردهای آن

پروفیل چیست

در صنعت ساختمان سازی، در کنار پرسش های متعدد از جمله اینکه قیمت آهن به چه میزان است، شما شاهد اصطلاحات متعددی می باشید که ممکن است تعریفی کامل، از هر یک از این اصطلاحات را در ذهن خود، نداشته باشید. در این مطلب ما به یکی از این اصطلاحات ،یعنی پروفیل، می پردازیم و ضمن ارائه پاسخی کامل به این سوال که پروفیل چیست، تمام اطلاعاتی را که در رابطه با شناخت این قطعه و کاربرد آن در صنایع مختلف نیاز دارید را در اختیار شما قرار خواهیم داد. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا به پرسش پروفیل چیست پاسخی مناسب بدهیم.

مطالعه بیشتر: آشنایی با انواع قیمت آهن در مشهد

پروفیل چیست؟

قیمت آهن مشهددر این بخش قصد داریم تا به این سوال پاسخ دهیم که پروفیل چیست. پروفیل که در زبان انگلیسی Profile نام دارد، در معنای لغوی به نقل از سایت آبادیس عبارت است از:

قطعه ای که دارای مقطع ثابت و طول زیاد است و در اصطلاح ساختمان سازی و ماشین سازی برای قطعات فولادی به کار می رود، که به اشکال گوناگون ساخته می شود.

مطالعه بیشتر: پروفیل چیست

برای درک بهتر این مسئله که پروفیل چیست می توان گفت که پروفیل ها در اشکال گوناگونی مانند مربع و همینطور مستطیل وجود دارند که اگر بنا باشد در ابعاد کوچک از آن ها استفاده شود ما شاهد این قطعات در راه پله منازل، درب، پنجره و … می باشیم؛ و اگر بنا باشد از پروفیل در ابعاد بزرگ آن استفاده شود می توان از این قطعات در اسکلت فلزی ساختمان و یا حتی ستون های یک ساختمان، استفاده کرد.

حال بایستی برای پاسخ به این سوال که پروفیل چیست به این مسئله اشاره نمود که پروفیل ها در دو نوع کلی موجودیت می یابند، نوع اول عبارت است از پروفیل باز و نوع دوم آن عبارت است از پروفیل بسته. پروفیل باز عمدتا در صنعت ساختمان سازی و به عنوان یکی از مصالح مهم برای ساخت نبشی، ناودانی، میلگرد و… استفاده می شود. پروفیل باز با سطح مقطه زد یا Z، یکی از زیر مجموعه های پروفیل باز است که در ساخت و ساز هایی در ابعاد گسترده مانند پارکینگ، سوله و… مورد استفاده واقع می شود. پروفیل بسته متفاوت از انواع پروفیل که پیشتر ذکر کردیم، در ساخت پی وی سی، لوله، قوطی و … کاربرد دارد.

مراحل تولید پروفیل

مراحل تولید پروفیلاگر برای شما در مسیر فهم این مسئله که پروفیل چیست، این سوال ایجاد شده است که مراحل تولید پروفیل به چه شکل است، ما در این بخش قصد داریم تا به این مسئله بپردازیم. اصولا کارخانه هایی که به تولید پروفیل می پردازند از طریق نورد سرد، ورق های آهنی را به پروفیل تبدیل می کنند. نورد سرد در واقع فرایندی است که از آن طریق ضخامت ورق آهن کاهش می یابد. در ادامه برای درک بهتر شما از این مسئله که پروفیل چیست به بیان مراحل تولید پروفیل خواهیم پرداخت.

  • تهیه مواد اولیه؛ این مرحله اولین گام برای ساخت پروفیل می باشد. در این مرحله ورق های فولادی که دارای ترکیبات مخصوص تولید پروفیل می باشد، به کارخانه رسیده، و فرایند تولید آغاز می شود. بطور مثال کارخانه فولاد مبارکه در اصفهان یکی از منابع تامین ورق های فولادی است.
  • برش زدن یک کلاف و تبدیل آن به شمایل یک نوار؛ مرحله دوم از مراحل تولید پروفیل به این بخش باز می گردد. این عمل توسط دستگاه های برش که بطور خاص برای بریدن پروفیل سفارش داده شده اند، صورت می پذیرد.
  • تولید پروفیل؛ مرحله آخر از مراحل تولید پروفیل بسته به نوع دستگاهی که سفارش داده اید و نوع پروفیلی که قصد تولید آن را دارید می تواند به دو روش مستقیم و غیرمستقیم به تولید برسد.

انواع پروفیل

بررسی انواع آهن آلات مشهدپیش از این درمورد این مسئله که پروفیل چیست و مراحل تولید پروفیل به چه شکل است صحبت کردیم در این بحث بناست تا به معرفی انواع پروفیل به شما بپردازیم. انواع پروفیل عبارت است از پروفیل ساختمانی، پروفیل کامپوزیتی، پروفیل آلمینیومی و پروفیل گالوانیزه که در ادامه توضیحاتی را درمورد هر یک از این پروفیل ها ارائه می دهیم:

1. ساختمانی:

پروفیل ساختمانی خود شامل 3 دسته می باشد، پروفیل نورد گرم، نورد سرد و مرکب. پروفیل ساختمانی بطور کلی در 2 شکل باز یا بسته به بازار عرضه می شوند.

2. کامپوزیتی:

استفاده عمده از این نوع پروفیل در هوای رطوبتی می باشد چراکه احتمال خوردگی در این هوا بیشتر است و ویژگی عمده این نوع پروفیل ها در این مسئله نهفته است که ضمن جلوگیری از خوردگی در برابر زلزله نیز مقاوم هستند؛ همچنین پروفیل کامپوزیتی نسبت به سایر پروفیل ها سبک تر است در نتیجه وزن سازه نیز کاهش می یابد.

3. آلمینیومی:

این مدل از انواع پروفیل کاربرد بیشتری در ساخت در، پنجره، حفاظ راه پله و … ساختمان دارد. از ویژگی های عمده پروفیل آلمینیومی، جلوگیری از هدر رفت انرژی می باشد.

4. گالوانیزه:

پروفیل گالوانیزه با اضافه شدن عنصر روی بر فولاد و آهن شکل می گیرد. این عمل جهت افزایش میزان استحکام این قطعه می باشد.

مطالعه بیشتر: آشنایی با محصولات گروه صنعتی شکفته مشهد

کاربرد پروفیل

کاربردهای پروفیلاکنون که به این مسئله پرداختیم که پروفیل چیست، چگونه تولید می شود و انواع آن به چه شکل است زمان آن فرار رسیده تا کاربرد هایی که این قطعه در صنایع مختلف دارد ،بپردازیم.

  • بخش اعظم استفاده از پروفیل در صنعت ساخت و ساز مربوط به ساخت در و پنجره می شود؛ در این حالت سازندگان با سفارش پروفیل هایی در ابعاد و اندازه های مورد نیاز خود، می توانند از این قطعات کاربردی نهایت استفاده را ببرند.
  • از دیگر کاربرد پروفیل می توان به ساخت نرده های فلزی اشاره نمود. این نوع کاربری پروفیل، تنها در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار نمی گیرد، بلکه در ساخت نرده های پیاده رو و همچنین خیابان نیز استفاده می شود.
  • موردی دیگر در استفاده از پروفیل با قطعات بزرگ است که در ساخت اسکلت فلزی ساختمان می باشد.
  • استفاده از پروفیل در صنعت خودرو سازی و همچنین ساخت انواع شاسی برای نفت کش نیز به چشم می خورد.
  • در ساخت میز و صندلی های اداری نیز، گاه از پروفیل استفاده می شود.

مطالعه بیشتر: قیمت تیرآهن در مشهد

کلام آخر

در این مطلب ضمن ارائه تعریفی جامع از پروفیل به مراحل تولید این قطعه، انواع پروفیل و کاربرد های متعدد آن پرداختیم تا پاسخی درخور و شایسته را به این سوال که پروفیل چیست، داده باشیم.

در پایان لازم به ذکر است که این مقاله به همت تیم طراحی فروشگاه اینترنتی در مشهد آژانس اتود تهیه شده است.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!

09151591497